Važení Doubičáci,
zde jsou informace o pořádané veřejné sbírce na opravu varhan v doubickém kostele Nanebevzetí Panny Marie. V našem kostele jsou varhany, které dle slov odborníků mají jedinečný zvuk a bylo by škoda o tyto varhany přijít. Proto jsme se (po prvotním impulsu Spolku přátel Doubice) domluvili s panem farářem Antonínem Sedlákem, který sehnal základní obnos finančních prostředků od Litoměřické diecéze Římskokatolické církve na opravu varhan a obec Doubice se rozhodla získat zbývající prostředky prostřednictvím konání veřejné sbírky.

Pořadatelem sbírky je Obec Doubice, Doubice č.p.50, 407 47, sbírka byla zahájena dnem 30.05.2016 a je na dobu neurčitou. Na konání sbírky bylo vydáno osvědčení Krajského úřadu Ústeckého kraje, tedy sbírka je zcela legální a transparentní a vyúčtování podléhá kontrole Kraje. Dokumenty jsou k nahlédnutí a obecním úřadě, nebo je na vyžádání zašlu mejlem.

Způsob provádění sbírky:
1) zasláním finančních prostředků na transparentní účet číslo 2100998989/2010 vedený u FIO Banky, a.s. (UPOZORNĚNÍ – na transparentním účtu je vidět název účtu přispěvatele, zasláním prostředků na účet vyjadřujete svůj souhlas s jeho zveřejněním). Přístup k transparentnímu účtu naleznete na stránkách Fio Banky ( https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2100998989 ) tak, abyste měli neustálou kontrolu nad vybranými financemi.
2) prodejem vstupenek na veřejná kulturní či sportovní vystoupení (vstupenka bude viditelně označena razítkem s údaji o sbírce a pořadateli)
3) složením hotovosti do pokladny obce Doubice zřízené za účelem sbírky (obdržíte potvrzení)

Vážení Doubičáci, věřím, že Vám není osud varhan v doubickém kostele lhostejný. Prosím tedy o (třeba i malý) příspěvek na jejich opravu tak, abychom společně podpořili zachování hudebního nástroje, který nám odkázali naši předkové, kteří milovali Doubici stejně tak, jako ji máme v srdcích my. Jako odměnu nám pak varhany zprostředkují nevšední zážitky při koncertech či mších.

Předem Vám všem děkuji za příspěvek.
Jménem všech zastupitelů Vás srdečně zdraví
Jan Drozd

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com